Su hayatın olmazsa olmazı, en hayati ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir insanoğlu için. Yaşadığımız coğrafya ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz.(Tüm masraflar dahil)
Bir hisse dahi olsa bağışlayıp bu hayra ortak olabilirsiniz
Su hayatın olmazsa olmazı, en hayati ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir insanoğlu için. Yaşadığımız coğrafya ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz.(Tüm masraflar dahil)
Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil, bir yandan halimize şükür ederken bir yandan da susuzluk problemi ile hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz. Teknolojinin, imkanların bu denli geniş olduğu günümüzde bir damla suya muhtaç milyonlarca insanın
olması ne acı...
Bizden uzakta yaşanan bu acıları ise bazen sadece rakamlar halinde okuyoruz. Dünyaca kabul edilen verilere göre;
İnsan vücudunun üçte ikisini oluşturan su hayatımızı sürdürebilmemiz için olmazsa olmaz bir kaynaktır. Dünya nüfusunun 6’da 1’i sağlıklı suya ulaşamıyor. Sağlıksız su kullanımı sebebiyle yılda milyonlarca kişi hayatını kaybediyor. Afrika’da yaşayan insanlar kullanılabilir nitelikli suya ulaşabilmek için saatlerce yol katetmek zorunda kalıyor; ulaşılan su ise ancak yağmur sularının oluşturmuş olduğu çamurlu su ya da dere ve gölet gibi kirli su kaynakları oluyor. Su temini için ailelerine destek olan çocuklar eğitimlerini aksatmak zorunda kalıyor.(Tüm masraflar dahil)
Su kuyuları sondaj yöntemiyle açılıyor ve pompalı tulumba sistemiyle kullanıma açılıyor. Suyun bulunmadığı köyün meydanına açılan su kuyusu ile köydeki herkes kova ve bidonlarıyla evine temiz su taşıyabiliyor. Ayrıca mescid ve medrese yanlarında da su kuyusu açılıyor. Böylece açılan su kuyuları ile ibadete ve eğitime büyük katkı veriliyor. Hoca ve talebelere büyük fayda sağlıyor. Su kuyuları ise belirli periyotlarla düzenli olarak kontrol edilerek uzun süreler hizmette kalması sağlanıyor ve böylece bağışçımızın yapmış olduğu yardımlar heba olmuyor, yerini buluyor. Bu kapsamda takip titizlikle sürdürülüyor. Öte yandan bütün kuyularımızı kayıt altına alıyoruz. Diğer yandan da farklı kurumların daha önce yapmış olduğu fakat bugün çalışmayan kuyuların da yeni bir projeyle tamiratına başlıyoruz. Huzur Derneği olarak kıymetli bağışçılarımızdan aldığımız onların dişlerinden, tırnaklarından biriktirdikleri ve bize bağışladıkları emanetleri kesinlikle en verimli şekilde değerlendirmek zorundayız. Bunun sorumluluğunu hissederek çalışmaya devam ediyoruz.(Tüm masraflar dahil)
Su kuyularının kullanım ömürlerini açıldığı bölgenin su kaynağı ve iklim değişiklikleri gibi etkenleri etkilemektedir. Günlük 500 kişilik kullanım kapasitesine sahip olan ortalama kuyuların kullanım ömürleri ortalama olarak 10 ila 30 yıl arasında değişmektedir. 10 yıl içerisinde su rezervi azalması sebebiyle veya su veremeyecek şekilde hasar alan kuyularımız derneğimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilerek onarılarak ya da yeniden açılarak hizmete devam ettirilir. Farklı tip su çözümleri bölgelerde daha uzun ömürlü su temini sağlamaktadır. Açılan kuyularımızın faaliyette kalması Huzur Derneği ekiplerimiz tarafından garanti edilmektedir.
Su kuyularının açıldıkları bölgelerde bölgenin nüfus ve coğrafya durumu göz önünde bulundurularak daha önceden çalışmış olduğumuz kurum yetkilileri veya eğitim kurumlarımızda görevli olan hoca efendiler önderliğinde, en az yılda bir kez olacak şekilde bölge ziyaretleri yaparak su kuyularının kontrol ve tüm bakım işlemleri Huzur Derneği tarafından 5 yıl süreyle ücretsiz olarak karşılanmaktadır.
Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak.
Huzur Derneği olarak Afrika kıtasında su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz.
Dernek olarak Afrika ve Asya kıtasında su kuyusu açmaktayız.
Derneğimiz bağışçılarının desteğiyle bugüne kadar Afrika ve Asya’da 100 e yaklaşık su kuyusu açarak binlerce insanın yüzünde tebessüm, dilinde dua, yaşamında ferahlığa vesile olmuştur.
Su kuyusu için çalışmaları yaklaşık 15 gün civarı sürmektedir. Bölge ve o bölgeden yaşanabilecek sıkıntılara göre bu süre değişiklik gösterebilir.
Bağışlarınızla açılan su kuyularının denetim ve takibi ekiplerimiz tarafından yapılır. Su kuyusu açılan bölgelerde sorumlu kişiler belirlenir ve arıza durumunda müdahale edilir. Su kuyularının herhangi birinden arıza bilgisi ulaştığında, tamirat ve benzeri sorumluluklar yerine getirilir. Yapılan denetimler sonucu üç yılı aşmış olan su kuyularında tespit edilen arızalar için tamirat projeleri yapılır.
Afrika su kuyusu bağışı projesi nihayete erdiğinde bununla ilgili hazırlanmış olan bir adet su kuyusu fotoğrafının bulunduğu fotoğrafın plaketi ve yapımından açılışına kadar olan sürecin çekimlerinin bulunduğu usb bellek tarafınıza teslim edilmektedir.
Evet bulunabilirsiniz. Dilediğiniz miktarda bağış yaparak su kuyusu projelerine destek verebilirsiniz. Bağışlarınız ortak bağışlı su kuyularında kullanılır.
Evet açtığınız su kuyusuna dilediğiniz ismi verebilirsiniz.
Asya ve Afrika llarak bölge seçimi yapılabilirsiniz fakat ülke seçimini ihtiyaç doğrultusunda Huzur Derneği yapmaktadır.
Evet sitemiz üzerinden kredi kartı ile 128bt ssl sertifikamız ile güvenli bağış yapabilirsiniz.
Kayıt esnasında belirttiğiniz e-posta adresiniz ya da telefon numaranızı yazarak şifre sıfırlama e-postası alabilirsiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Tamam